Tips

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties

Hoewel Vattenfall momenteel geen aanbiedingen heeft voor vaste klanten, zijn er wel alternatieven waarmee je kunt besparen op je energierekening. In dit artikel kijken we naar deze opties en hoe ze jou kunnen helpen om te besparen.

Stap over naar dochterbedrijf van Vattenfall

Nieuwe klanten profiteren vaak van welkomstcadeaus of kortingen wanneer ze overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Ook krijgen nieuwe klanten doorgaans lagere tarieven bij éénjarige vaste contracten vergeleken met bestaande klanten.

Vind je Vattenfall een goede leverancier, maar wil je toch profiteren van welkomstkortingen? Dan kun je overstappen naar een Powerpeers éénjaar vast energiecontract. Powerpeers is een dochterbedrijf van Vattenfall, dus je behoudt de kwaliteit die je gewend bent, met als extraatje een welkomstkorting van €200,-.

Omdat dit slechts een éénjarig vast energiecontract is, kun je het jaar erop weer terug naar Vattenfall overstappen en profiteren van hun welkomstkorting en lagere tarieven bij éénjarige vaste energiecontracten.

Bekijk de Powerpeers 1 jaar vast aanbieding

Alternatieven voor Vattenfall

Ben je op zoek naar een alternatief voor Vattenfall? Dan zijn Essent en Eneco uitstekende keuzes. Naast Vattenfall zijn deze twee leveranciers de grootste energieleveranciers van Nederland. Ook zij hebben voor nieuwe klanten verschillende aanbiedingen waarbij je hoge cashbacks of een welkomstcadeau kunt krijgen. Als je dus graag zekerheid wilt en bij een grote energieleverancier wilt blijven, dan zijn de aanbiedingen van Eneco en Essent goede opties om bovendien geld te besparen.

Essent: Bij Essent kun je als nieuwe klant rekenen op welkomstcadeaus of hoge kortingen. Denk hierbij aan een cadeaubon van €300,- die je bij verschillende merken zoals Bol.com, Mediamarkt of Zalando kunt inwisselen. Als je liever een cashback wil dan kun je bij Essent ook kiezen om een cashback tot 250,- te nemen. 

Eneco: Bij Eneco kunnen nieuwe klanten gebruikmaken van een €180,- korting op hun éénjarige vaste energiecontracten.

Door over te stappen naar een van deze leveranciers, kun je niet alleen besparen op je energierekening, maar ook genieten van de zekerheid en kwaliteit die je gewend bent bij grote energieleveranciers. Profiteer van de aanbiedingen en begin met besparen!

Wat kun je het beste als vaste klant doen?

In het verleden konden vaste klanten van Vattenfall gebruikmaken van het "Blijven Loont"-programma, waarbij ze tot een maximum van 25%korting op je stroomtarief gaven, zolang je klant bleef bij Vattenfall. Helaas is deze kortingen vele malen minder dan de cashbacks en lagere tarieven die ze aan nieuwe klanten bieden. Vattenfall biedt nieuwe klanten vaak aantrekkelijke aanbiedingen, zoals een gratis overstap of een cashback van €250,-. Helaas zijn deze voordelen niet beschikbaar voor bestaande klanten. Vattenfall richt zich hiermee op het aantrekken van nieuwe klanten, omdat langdurige klanten uiteindelijk meer opleveren door hogere tarieven die zij betalen voor hun energiecontract.

Dit betekent dat het voor vaste klanten voordeliger is om over te stappen naar een goedkopere energieleverancier met een éénjarig vast energiecontract. Zo zit je maar tijdelijk vast aan een nieuwe leverancier en kun je het jaar erop weer profiteren van de welkomstkortingen en tarieven van Vattenfall. Op deze manier kun je jaarlijks tientallen euro's besparen. Benieuwd naar de beschikbare aanbiedingen?

Bekijk dan ons overzicht van alle energie aanbiedingen

Mitchell de Rooij
Geschreven door

Mitchell de Rooij

Mitchell houdt zich dagelijks bezig met de actuele energietarieven.

Lees meer berichten van Mitchell

Aanbevolen nieuws

Beste energie aanbiedingen van september 2024
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·06-09-2024

Beste energie aanbiedingen van september 2024

TV met Coolblue Energie logo
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·28-08-2024

Gratis TV t.w.v. €199,- bij je energiecontract

Coolblue Energie: Cadeaubon voordeliger dan cashback?
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·21-08-2024

Coolblue Energie: Cadeaubon voordeliger dan cashback?

Is de Essent cadeau aanbieding goedkoper dan hun cashback?
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·14-08-2024

Is de Essent cadeau aanbieding goedkoper dan hun cashback?

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.