Tips

Eneco of Oxxio: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Twijfel je tussen de energie aanbiedingen van Eneco en Oxxio? In dit artikel vergelijken we al hun aanbiedingen en laten we zien welke het meest voordelig is.

Hoewel Oxxio een onderdeel van Eneco is, zijn er verschillen in hun aanbod van energie aanbiedingen. Oxxio biedt vrijwel uitsluitend cashback aanbiedingen aan, terwijl Eneco zowel cadeaus als cashback aanbiedingen beschikbaar heeft. Ook zijn er grote verschillen in de tarieven en de hoogte van de kortingen die beide leveranciers aanbieden. 

Tip: Ben je momenteel klant bij Oxxio of Eneco? Dan kun je eenvoudig overstappen naar de andere leverancier. Aangezien Oxxio en Eneco onderdeel zijn van hetzelfde bedrijf, kun je dezelfde service en kwaliteit verwachten die je gewend bent.

Cashback aanbieding van Eneco en Oxxio

Wil je profiteren van een flinke eenmalige korting op je energiecontract? Zowel Eneco als Oxxio hebben cashback aanbiedingen voor hun 1-jarige vaste energiecontracten, beschikbaar voor nieuwe klanten die een nieuw stroom- en gascontract afsluiten.

Wie de hogere cashback voor jou heeft, hangt af van jouw energieverbruik. De cashback van Oxxio is namelijk gebaseerd op je gasverbruik. Als je huishouden bijvoorbeeld 990 m³ gas per jaar verbruikt, kun je een cashback van € 275,- ontvangen. Maar als je gasverbruik 1.400 m³ is, krijg je slechts € 180,- cashback. Een voordeel van de Eneco-aanbieding is dat de cashback niet afhankelijk is van je verbruik.

Wie heeft de goedkoopste cashback aanbieding?

Toch ben je bij de een goedkoper uit dan bij de ander. Om de twee aanbiedingen te vergelijken, hebben we een gemiddeld verbruik voor een huishouden genomen en berekend hoeveel dit je per jaar kost.

Energieleverancier1 jaar met cashback
Eneco

Termijnbedrag: € 164,32 p/m

€ 1971,84 per jaar

Oxxio

Termijnbedrag: € 153,13 p/m

€ 1837,56 per jaar

Gebaseerd op een verbruik van 2500 kWh en 1000 m3 per jaar

Zoals we in de bovenstaande prijzen zien, kun je bij Oxxio per jaar € 134,- besparen in vergelijking met Eneco. Dit komt voornamelijk doordat je met dit verbruik een cashback van € 320,- krijgt bij Oxxio, terwijl je slechts € 210,- cashback ontvangt bij Eneco. We raden je aan om de aanbieding pagina's je postcode en verbruik in te vullen om direct te zien hoeveel cashback je kunt krijgen op basis van jouw energieverbruik. Hiermee weet je zeker dat je de goedkoopste energie aanbieding kiest.

3 jaar vast aanbieding

Wil je liever je energietarieven voor een langere tijd vastzetten? Dan heeft Oxxio het beste aanbod van de twee leveranciers. Net als bij hun 1-jarige energiecontracten krijg je bij Oxxio een cashback die is gebaseerd op je energieverbruik. Deze cashback kan, afhankelijk van je gasverbruik, variëren tussen de € 125,- en € 420,-. Bij het 3-jarige aanbod van Eneco krijg je geen cashback, waardoor Oxxio in dit geval de goedkopere optie is.

Eneco of Oxxio met zonnepanelen?

Voor zowel Oxxio als Eneco geldt dat je geen cashback ontvangt wanneer je meer teruglevert dan je verbruikt. De terugleverkosten en terugleververgoeding zijn gelijk voor beide aanbieders, waardoor de tarieven voor stroom en gas de enige verschillen zijn. In dit geval is Oxxio een beetje goedkoper dan Eneco vanwege hun lagere tarieven voor zowel stroom als gas. Voor 3 jaar vaste energiecontracten met zonnepanelen hebben beide Eneco en Oxxio geen aanbod. 

Cadeau aanbieding van Eneco of Oxxio?

Eneco is de enige van deze twee leveranciers die een cadeauaanbieding heeft. Bij de Eneco aanbieding krijg je bij een 1 jaar vast energiecontract een gratis cadeaukaart van € 150,- voor Gamma. Deze actie is exclusief via onze website af te sluiten en niet via Eneco zelf.

Bekijk de Eneco 1 jaar vast + Gamma cadeaukaart aanbieding

Als je zowel gas als stroom afneemt bij Eneco, ontvang je de cadeaukaart ter waarde van € 150,- al binnen drie weken na aanmelding. Heb je alleen stroom? Dan krijg je een GAMMA cadeaukaart ter waarde van € 50,-.

Conclusie: Oxxio heeft de goedkoopste energie aanbiedingen

Als je op zoek bent naar het allergoedkoopste energiecontract, ben je in de meeste gevallen bij Oxxio goedkoper uit dan bij Eneco. De hogere cashback van Oxxio maakt het, vooral voor huishoudens met een gemiddeld gasverbruik, de goedkopere optie. Bovendien is Oxxio ook de betere keuze voor klanten die hun tarieven voor een langere periode willen vastzetten. De cashback die Oxxio biedt voor hun 3-jarige contracten kan aanzienlijk zijn, terwijl Eneco geen cashback biedt bij dit type contract.

Heb je toch liever een welkomstcadeau bij je energiecontract? Dan is Eneco de betere optie.

Ben je nog niet helemaal overtuigd of Eneco of Oxxio de juiste keuze voor jou is? Bekijk hier dan alle energie aanbiedingen.

Mitchell de Rooij
Geschreven door

Mitchell de Rooij

Mitchell houdt zich dagelijks bezig met de actuele energietarieven.

Lees meer berichten van Mitchell

Aanbevolen nieuws

Eneco of Oxxio: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·18-10-2024

Eneco of Oxxio: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Essent of Greenchoice: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·09-10-2024

Essent of Greenchoice: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Afbeelding van Gamma cadeaukaart bij Eneco aanbieding
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·30-09-2024

Energie regelen bij verhuizen? Check Eneco's Gamma cadeaukaart actie

Gratis pretparkuitje bij energiecontract: is dat voordelig?
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·19-09-2024

Gratis pretparkuitje bij energiecontract: is dat voordelig?

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.