Tips

Essent of Greenchoice: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Twijfel je tussen Essent en Greenchoice als energieleverancier? In dit artikel kijken we welke van deze twee leveranciers het voordeligste aanbod heeft.

Essent en Greenchoice richten zich op verschillende aspecten. Greenchoice legt de nadruk op duurzaamheid en het leveren van groene energie, terwijl Essent zich meer richt op variëteit in aanbiedingen, zoals welkomstcadeaus en cashback.

Als het gaat om energie aanbiedingen voor nieuwe klanten, zijn er aanzienlijke verschillen tussen beide leveranciers. Hoewel beide momenteel aantrekkelijke 1-jarige aanbiedingen hebben, blijkt Greenchoice in veel gevallen de beste opties te bieden.

Cashback aanbieding van Essent en Greenchoice

Wil je profiteren van een flinke eenmalige korting op je energiecontract? Zowel Essent als Greenchoice hebben momenteel een energie aanbiedingen met cashback voor hun 1 jarige energiecontracten.

Zowel Essent als Greenchoice bieden een cashback van €300 op hun 1-jarige energiecontracten. Deze kortingen worden echter pas aan het einde van de contractduur uitgekeerd.

Wie heeft de goedkoopste cashback aanbieding?

Toch ben je bij de een goedkoper uit dan bij de ander. Om de twee aanbiedingen te vergelijken, hebben we een gemiddeld verbruik voor een huishouden genomen en berekend hoeveel dit je per jaar kost.

Energieleverancier1 jaar met cashback
Essent

Termijnbedrag: € 152,34 p/m

€ 1828,11 per jaar

Greenchoice

Termijnbedrag: € 152,29 p/m

€ 1827,48 per jaar

Gebaseerd op een verbruik van 2500 kWh en 1000m3 per jaar

Zoals je ziet, ben je bij Greenchoice maar een paar cent goedkoper uit. Een voordeel van de Greenchoice-aanbieding is wel dat de cashback niet afhankelijk is van je adres. Bij Essent ontvang je een cashback tussen de € 280,- en € 300, afhankelijk van je adres. Dit kan betekenen dat je bij Essent een lagere cashback kan krijgen dan bij Greenchoice.

Daarnaast heeft Greenchoice het voordeel dat je bij alleen stroom nog steeds een cashback kunt ontvangen van € 105,-. Bij Essent krijg je geen cashback wanneer je een alleen stroomcontract afsluit.

Essent of Greenchoice met zonnepanelen?

Heb je zonnepanelen? Dan is Greenchoice ook in dit geval de meest voordelige optie voor jou. Bij Greenchoice ontvang je een hogere terugleververgoeding en lagere terugleverkosten dan bij Essent. De eerder genoemde cashback is voor beide leveranciers ook beschikbaar voor huishoudens met zonnepanelen.

Cadeau aanbieding van Essent of Greenchoice?

Als je liever een cadeau bij je energiecontract wilt, kan dat momenteel alleen bij Essent. Greenchoice biedt geen welkomstcadeaus aan. Bij Essent heb je de volgende cadeauaanbiedingen:

De cadeaubon is onder andere te besteden bij Bol.com en andere grote winkels zoals MediaMarkt. Je kunt de waarde van deze cadeaubon opsplitsen, zodat je bijvoorbeeld een cadeaubon van € 50 voor Rituals en een cadeaubon van € 200 bij Bol.com krijgt. Dit is een van de betere cadeau aanbiedingen van dit moment. 

Conclusie: Greenchoice heeft voor velen de beste energie aanbiedingen

In de meeste gevallen ben je bij Greenchoice voordeliger uit dan bij Essent. Je profiteert bij Greenchoice van lagere vastrechtkosten en de cashback is uniform voor alle adressen. Ook krijg je een cashback bij een alleen stroom contract.

Als je echter liever een welkomstcadeau wilt, dan is Essent de beste keuze voor jou.

Nog niet helemaal overtuigd over Greenchoice of Essent, bekijk dan hier alle energie aanbiedingen.

Mitchell de Rooij
Geschreven door

Mitchell de Rooij

Mitchell houdt zich dagelijks bezig met de actuele energietarieven.

Lees meer berichten van Mitchell

Aanbevolen nieuws

Essent of Greenchoice: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·09-10-2024

Essent of Greenchoice: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Afbeelding van Gamma cadeaukaart bij Eneco aanbieding
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·30-09-2024

Energie regelen bij verhuizen? Check Eneco's Gamma cadeaukaart actie

Gratis pretparkuitje bij energiecontract: is dat voordelig?
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·19-09-2024

Gratis pretparkuitje bij energiecontract: is dat voordelig?

Beste energie aanbiedingen zonder terugleverkosten
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·16-09-2024

Beste energie aanbiedingen zonder terugleverkosten

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.