Tips

Beste energie aanbiedingen zonder terugleverkosten

Bijna alle energieleveranciers rekenen momenteel terugleverkosten wanneer je zonnepanelen hebt. Gelukkig zijn er nog enkele leveranciers die deze kosten niet in rekening brengen. In dit artikel zetten we de beste energie aanbiedingen zonder terugleverkosten voor je op een rij, zodat je kunt besparen op je energierekening.

Frank Energie: Dynamische energie met €190 cashback

Met een dynamisch energiecontract betaal je geen terugleverkosten, maar loop je wel het risico dat je soms hogere inkoopkosten moet betalen. Er zijn op dit moment weinig dynamische energieleveranciers die een energie aanbieding hebben hun dynamische contracten.

Frank Energie is hierin een uitzondering en biedt momenteel een cashback-aanbieding aan. Bij hun dynamische energiecontract betaal je geen terugleverkosten en ontvang je na 1 jaar klant te zijn geweest een cashback van €190.

Stel, je levert bijvoorbeeld 1000 kWh per jaar meer terug, dan betaal je ongeveer €35 meer aan inkoopkosten dan bij een vast energiecontract. Dit is echter nog steeds voordeliger dan de gemiddelde terugleverkosten, die bij een teruglevering van 1000 kWh vaak meer dan €100 bedragen. 

Dankzij de €190 cashback van Frank Energie houd je uiteindelijk nog steeds een besparing van €155 over, zelfs met de hogere inkoopkosten.

Coolblue Energie: Geen terugleverkosten + cadeaubon van €225 

Bij Coolblue Energie betaal je momenteel geen terugleverkosten als je een energiecontract afsluit, maar ze rekenen wel een hoger vastrecht voor stroom. Toch heeft Coolblue Energie momenteel een interessante aanbieding: bij een 1-jarig vast energiecontract ontvang je een cadeaubon ter waarde van €225.

Als we uitgaan van een teruglevering van 1000 kWh per jaar, betaal je €179 meer aan vastrechtkosten dan bij een Coolblue-contract zonder zonnepanelen. Dankzij de cadeaubon bespaar je nog steeds €50,- per jaar vergeleken met het Coolblue Energie contract zonder zonnepanelen. Ondanks de hogere vastrechtkosten, kun je met deze actie dus toch goedkoper uit zijn.

Deze besparing geldt echter alleen als je minder dan 2000 kWh per jaar teruglevert. Bij een hogere teruglevering is deze aanbieding minder voordelig. 

Cashback aanbiedingen voor zonnepaneelbezitters

Ook al rekenen veel leveranciers terugleverkosten, er zijn nog steeds manieren om te besparen met zonnepanelen. Zo bieden Mega en Innova Energie cashbacks aan voor klanten met zonnepanelen, oplopend tot  wel honderden euro's bij hun 1-jarig vast energiecontract. Ondanks de terugleverkosten kun je hierdoor flink besparen op je energierekening.
 

Vergelijk en vind de voordeligste aanbieding voor jou

Wil je weten welke energieleverancier de beste aanbieding voor jouw huishouden heeft? Vul dan onze vergelijker in en ontdek meteen de voordeligste energiecontracten op basis van jouw verbruik.

Vergelijk alle energie aanbiedingen

Mitchell de Rooij
Geschreven door

Mitchell de Rooij

Mitchell houdt zich dagelijks bezig met de actuele energietarieven.

Lees meer berichten van Mitchell

Aanbevolen nieuws

Beste energie aanbiedingen zonder terugleverkosten
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·16-09-2024

Beste energie aanbiedingen zonder terugleverkosten

Beste energie aanbiedingen van september 2024
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·06-09-2024

Beste energie aanbiedingen van september 2024

TV met Coolblue Energie logo
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·28-08-2024

Gratis TV t.w.v. €199,- bij je energiecontract

Coolblue Energie: Cadeaubon voordeliger dan cashback?
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·21-08-2024

Coolblue Energie: Cadeaubon voordeliger dan cashback?

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.